zaterdag 2 juni 2012

Britse NAVO-soldaat doodgeschoten in Helmand in zuiden Afghanistan

Bij een aanval van opstandelingen in het zuiden van Afghanistan is vrijdag een Britse militair van de International Security Assistance Force (ISAF) om het leven gekomen.

Dat heeft het ministerie van Defensie van Groot-Brittannië vrijdag in een verklaring bekendgemaakt. De soldaat maakte deel uit van een voetpatrouille die in het district Nahr-e Saraj in de provincie Helmand door opstandelingen onder vuur werd genomen.

Luitenant-kolonel John Kerner, woordvoerder van de Britse strijdkrachten in Helmand, zei dat het slachtoffer diende bij de 1st Battalion The Royal Welsh.

De nabestaanden van het slachtoffer zijn geïnformeerd.

Het Britse ministerie van Defensie neemt zoals gewoonlijk een periode van respect in acht voordat meer details, waaronder de identiteit van het slachtoffer, bekend worden gemaakt over het incident.

Groot-Brittannië heeft ongeveer 9.500 troepen in Afghanistan gestationeerd. De meeste Britten zijn gelegerd in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand, die bekend staat als een van de meest gewelddadige van het land.

De provincie wordt door Britten ook wel aangeduid als "Afghanistans Hel".

De oorlog in Afghanistan heeft in mei aan zeker 42 buitenlandse soldaten het leven gekost. In 2012 vonden 178 militairen van de NAVO-ISAF-missie de dood in het Aziatische land.