donderdag 19 juli 2012

3 NAVO en 3 Afghaanse soldaten gedood door landmijnen en zelfmoordaanslag

Bij twee verschillende incidenten in het oosten en zuiden van Afghanistan zijn donderdag twee militairen van de ISAF-veiligheidsmacht van de NAVO omgekomen. In het oosten sneuvelden 3 Afghaanse soldaten bij een zelfmoordaanslag.

Dat meldt TOLO News. Een derde ISAF-soldaat overleed woensdag aan de verwondingen die hij eerder had opgelopen bij de ontploffing van een geïmproviseerd explosief in het oosten, waarbij al een ISAF-soldaat om het leven kwam.

De ISAF maakte de exacte locatie en het land van herkomst van de gesneuvelde soldaten niet bekend.

In het oosten van het land zijn voornamelijk Amerikanen gestationeerd.

In het zuiden leveren de VS en Groot-Brittannië de meeste troepen voor de ISAF-veiligheidsmacht die wordt geleid door de NAVO.

Zelfmoordaanslag Logar
Bij een zelfmoordaanslag in de provincie Logar, in het oosten van Afghanistan, vonden woensdagavond drie soldaten van het Afghaanse Nationale Leger (Afghan National Army/ANA) en een tolk de dood.

Een zelfmoordaanvaller bracht een kleine truck met explosieven tot ontploffing bij de ingang van een gezamenlijke basis van Afghaanse en ISAF-troepen bij het dorp Ibrahim Khel.

Hierbij raakten ook drie militairen van het Afghaanse leger gewond. Er vielen geen slechtoffers onder buitenlandse troepen.

De provincie Logar wordt geleid door Tsjechië. Het land krijgt daarbij steun van de Verenigde Staten.

De oorlog in Afghanistan heeft deze maand aan 26 buitenlandse soldaten het leven gekost. In heel 2012 zijn 246 ISAF-militairen omgekomen.