woensdag 26 september 2012

2 NAVO-ISAF-militairen gedood bij aanslag in Logar in oosten Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag in de provincie Logar in het oosten van Afghanistan zijn woensdag twee soldaten van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO gesneuveld.

Een woordvoerder van de ISAF meldt dat twee ISAF-militairen omkwamen bij een aanval van opstandelingen, zonder de nationaliteit van de slachtoffers te melden.

“Two International Security Assistance Force service members died following an insurgent attack in eastern Afghanistan today.

It is ISAF policy to defer casualty identification procedures to the relevant national authorities.”

Het Afghaanse persagentschap Pajhwok bericht dat kolonel Rayees Khan Sadiq, de plaatsvervangend politiechef, zei dat de aanslag plaatsvond in het dorp Onisyedan, in de provincie Logar, drie kilometer van de provinciehoofdstad Pul-i-Alam

Een gezamenlijk Afghaanse-ISAF-patrouille werd eerst aangevallen met een bermbom en vervolgens ontplofte in hun nabijheid een met explosieven geladen voertuig.

Een ooggetuige vertelde dat er bij de aanslag een Corolla voertuig werd gebruikt, die werd bestuurd door een oudere man.

TOLO News meldt dat Din Mohammad Darwish, de woordvoerder van de provincie, vertelde dat de aanslagpleger te voet was en de aanslag plaatsvond in het dorp Alias, in het district Baraki Barack.

ISAF bevestigde dat de slachtoffers van de zelfmoordaanslag de militairen zijn die in de ISAF-verklaring worden gemeld.

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist en beweren dat ze 7 NAVO-soldaten hebben gedood.

- De Taliban staan erom bekend dat ze het aantal slachtoffers dat ze maken onder Afghaanse en buitenlandse troepen overdrijven. -

De provincie Logar hoort bij het Regionaal Commando Oost-Afghanistan van de ISAF-veiligheidsmacht. De meeste ISAF-troepen in deze regio komen uit de Verenigde Staten.

De oorlog in Afghanistan heeft deze maand aan 25 buitenlandse militairen het leven gekost. In 2012 zijn 343 doden gevallen onder de troepenmacht van de internationale coalitie.